開心Share所有 內容 - 共有 157 項相關內容
台北單車遊 輕鬆踩單車走過淡水及八里左岸

一提起去台灣踩單車,大家一定會想到環台、由北踩到南等等 「挑戰」 自己的踩車方式。想輕輕鬆鬆感受一下台灣踩車樂趣?其實唔難!

齊齊「踩」亮 IFC 燈飾

又到聖誕,又到聖誕... 聖誕睇燈飾可能已是不少人每年一度的「例牌」節目,不過如果告訴你,燈飾要靠踩單車才會亮起的話,大家又會否覺得更有新意呢?

4 + 2 男人的浪漫
Nov 29, 2013 - 開心Share

對於「4 + 2」,除了等如 6 之外,你會想到什麼呢?我會答,這是男人的浪漫!可以駕著四個轆,去到更遠的地方踩兩個轆...

就算身體有缺憾 都一樣可以踩單車!

身體有缺憾,並不是世界末日。樂觀面對,總有出路。美國一位失去雙手的朋友,學會踩單車,証明他們一樣可以過正常人生活!

細路哥嘅 Road Bike!Strider ST-Pro 小孩專用單車

身為廿四孝爸爸的你,如果想買單車俾小朋友,等佢可以第日陪你踩車,但係又覺得坊間啲小孩單車太平凡?呢部 Strider ST-Pro 應該可以納入你的 Shopping-List!

來一個浪漫的 Bike Wedding!
Sep 18, 2013 - 開心Share

不少男女在情訂一生之時,都希望擁有一個較為特別、不行貨的婚禮。有人在場地上花心思,有人在服飾上花心思...

單車歷史海報 一覽所有單車類型
Sep 09, 2013 - 開心Share

一張海報,有齊史上絕大部份單車種類,兼且為你惡補單車發展史。愛單車的你,一定想擁有!

Noomad 輕鬆把單車變成貨車或 BB 車!
Aug 27, 2013 - 開心Share

相信很多車友都曾經因為單車的載貨能力有限而煩惱。Noomad 的出現,就可以為所有單車解決這個問題!

單車作靈車 令身後事更環保
Aug 22, 2013 - 開心Share

生老病死仍人之常情,你有否想過你的身後事,應該點搞?美國就有殯儀公司推出單車靈車服務,愛好單車的你,會否考慮一下?

踩單車召喚夢想 Bike for Another Choice 專訪 - 下集 單車篇

上回 Bike For Another Choice 成員泰來及 Tim 為我們分享單車旅行的事。今集,就主要講關於旅途上,單車的事!

1   ...   7 8 9 10 11 12 13 14 15 16